Waarom deze website?

In deze nieuwe eeuw is de drang tot behoud van ons cultureel erfgoed ineens heel sterk komen opzetten.
Juist in een stad als Eindhoven die na de tweede wereldoorlog moest herstellen van alle schade en daarom over zoveel nieuwbouw beschikt, is de uitdaging enorm groot om op zoek te gaan naar de "pareltjes" te midden van de onopvallende massa's gebouwen, die helaas toch nog worden bijgebouwd.
Met de komst van de Heuvelgalerie leek het er even op dat Eindhoven aan het bijsturen was, en er staan her en der door de stad verspreid ook wel wat nieuwe gebouwen, ja, zelfs met meerdere woonlagen, die een lust voor het oog zijn. Intussen blijkt deze trend zich nog niet echt voort te zetten, en verschijnen er nog vele gebouwen waar mensen zich niet prettig bij voelen.

Wij laten ons hierdoor echter niet ontmoedigen: Eindhovenaren, kijk mee en geniet, en geef vooral aan wat u op deze website wilt zien!

Door middel van wandelingen in de huidige tijd is geprobeerd de fraaie beelden zo optimaal mogelijk vast te leggen, vergezeld van beschikbare historische achtergrondinformatie. De oude foto's laten zien hoe het vroeger was.

 

Veel kijk- en leesplezier,

webteam Eindhoven Toen en Nu.