Tongelre - Het Kuilenstraatje

 


Het restant van de vroegere Kuilenstraat ligt verborgen tussen twee drukke wegen - de Koudenhovenseweg Zuid en de Pagelaan - te stralen in de zon.
Deze huisjes liggen er nog net zo bij als 73 jaar geleden, toen op een gedenkwaardige dag in juni de beide zusjes Scheepers tegelijk in het huwelijk traden. Reden voor een groot feest, natuurlijk, wat in die tijd thuis werd gevierd. Het huis van de familie Scheepers heeft moeten wijken toen de Koudenhovenseweg werd verlegd.


6 Juni 1930 op exact dezelfde plek: direct achter de bruidsmeisjes zitten de beide bruidsparen: Nico en Jana Wullems-Scheepers en Antoon en Drika Eggehuizen-Scheepers.

Als er nog mensen zijn die zichzelf of familieleden hierin denken te herkennen, neem dan contact op met:
Eindhoven Toen en Nu .

Wij hebben nog steeds niet alle mensen op de foto kunnen thuisbrengen en zouden dat graag willen weten.De Kuilenstraat was een van de meest gebruikte wegen in Tongelre, die liep van de Muschbergweg tot aan de Koudenhovenseweg. De naam Kuilenstraat is opmerkelijk: doordat er in de buurt turf werd gestoken, lagen er overal kuilen en putten.

In de verte ziet u Kuilenstraat 2 met daarachter een "kampeerhal" voor tenten en boten..

 Het deel van de Kuilenstraat wat nu verdwenen is had een landelijk karakter.
Enkele bewoners waren Willem Kuipers, melkboer Van der Heijden, Vette Hendrik en de familie Scheepers.

Op nummer 4 heeft een boerderijtje gestaan uit 1661 wat vroeger een jodenkerkje moet zijn geweest.
Dit huisje is rond 1966 gesloopt.

Kuilenstraat anno 2003: in dit boerderijtje woonde vroeger de familie Van Uytregt.De oude boerderij van Van de Kerkhof omgetoverd tot rustiek woonhuis met prachtige aangelegde tuin, genaamd "den Dries" ligt aan de huidige Pagelaan.

De boerderij is in twee gedeelten gesplitst, in het rechtergedeelte bevindt zich o.a. een kapsalon, cesartherapeut, schoonheidssalon en supermarkt.
Een foto uit 1966 tijdens de aanleg van een benzinestation van Gulf op dezelfde plaats. Dit gedeelte heette hier toen nog Kuilenstraat.Rechts achterom kan men tegenwoordig zijn boodschappen doen. Begonnen als supermarkt Weltevreden met vele koopjes, werd het daarna Willem Groenwoudt, Konmar en sinds 2003 Super de Boer.