Woensel - Het leven in Philipswijk - 2

 


Herman Engelen (Philipswijk nr. 13)
voor zijn duiventil ca. 1955.

Dochter Bea met de hoolahoopKees Gelten en Liesbeth (Els) Meijer (van Philipswijk nr. 17) met op de achtergrond hun trotse bezit, een Fiat 500. Dit was één van de eerste auto's in de Philipswijk.
Vrijwel elke winter waren er overstromingen in de Philipswijk. Een heel stuk van de Philipswijk (nr. 10 tot 13) liep dan onder water. Met takkenbossen ("mutsers") werd geprobeerd om de weg enigszins begaanbaar te houden. De woonhuizen bleven wonder boven wonder net droog (het water stond tot aan de drempel van de keuken!).
Op de foto mevrouw Meijer van nummer 11. Als het water hoog stond wachtte zij elke dag de kinderen op met laarzen zodat ze met droge voeten thuis konden komen.In 1959 was de watersnood erger dan ooit tevoren. Door de aanhoudende vorst waren de sloten (die het water moesten afvoeren) verstopt. Bij de huizen in het laagst gelegen gebied liepen de kelders, het land en de bijgebouwen volledig onder water.Mevr. Meijer (Philipswijk 11) aan de was anno 1958.Omstreeks 1957: Geert Meijer in het uniform van de Mariniers.
Links van hem Elso Eijzinga en rechts Gerrit Domselaar Buitenhuis.De 50-jarige bruiloft van Simon Gelten en Adriana Nijssen (Philipswijk nr. 20) in 1955. Aan de rechterzijde het dak van "het zaaltje". Een 50-jarige bruiloft was in de wijk nog nooit voorgekomen. De buurtvereniging heeft ervoor gezorgd dat het voor het echtpaar Gelten een overgetelijke dag is geworden. Op bovenstaande foto de bruidsstoet. Het gouden echtpaar zat in een koets met paarden die voorafgegaan werd door een stoet van bruidjes.

Naar Leven in Philipswijk - 1 Terug naar Philipswijk